Ouders vertellen

Sheila – mama van Rune en Kari – vertelt

“Onze oudste dochter Rune was 3 maanden oud toen ze startte op de kinderopvang binnen OKC ’t Opstapje. Ze was zelfs de allereerste baby hier! Want de dagopvang is speciaal voor Rune open gegaan. Daarom hebben we vooraf nog wel bij andere opvanglocaties gekeken op de route naar werk. Maar toen bleek dat ze met de komst van Rune open zouden gaan, was onze keuze snel gemaakt. Dankzij de 1-op-1 opvang die Rune in het begin had, heeft ze een hele speciale band met juf Marleen ontwikkeld. Dit is 4 jaar later nog goed te merken.

Het is soms lastig om werk met kinderen te combineren en je kunt ook niet altijd een beroep doen op familie. Daarom zijn we erg blij met de kinderopvang binnen ’t Opstapje. Het is fijn dat dit lekker dichtbij op het dorp zit. Ook voor de sociale contacten van de kinderen is het ontzettend belangrijk dat ze in hun eigen dorp naar school en de opvang kunnen.

Rune zit inmiddels in groep 1. De overgang van de kinderopvang naar de basisschool was echt heel klein, want de samenwerking tussen de opvang en school is top. Onze jongste dochter Kari zit nu in de peutergroep en ze kijkt er al heel erg naar uit om ook naar de basisschool te mogen. Want vanaf dat ze 3 jaar is, mag ze op haar opvangdagen gaan wennen in de kleuterklas. Zo raakt ze straks niet alleen alvast gewend aan school, maar kan ze ook samen met leeftijdsgenootjes activiteiten doen die passen bij haar ontwikkelingsniveau. Zonder baby’s of dreumesen erbij.

Binnen het kindcentrum wordt sinds kort gewerkt met het concept Groenerwijs. Ik vind het idee van buiten onderwijs, veel met de natuur bezig zijn en de leuke, gezellige aankleding echt heel mooi. Ik vraag me soms wel af of het altijd even werkzaam is. Voor de kleding van de kinderen in ieder geval niet, maar daar ben ik zelf niet al te moeilijk in 😉
Het plein zou nog wel beter aangepast kunnen worden naar het concept Groenerwijs. Ik weet dat dit ook deels aan de gemeente ligt, maar dit zou naar mijn idee wel beter en leuker kunnen.

’t Opstapje voelt voor ons als een vertrouwd plekje. De meiden voelen zich hier thuis en het is voor mij heel fijn dat ik ze met een goed gevoel achterlaat. Dankzij de kleinschaligheid zijn er korte lijntjes met de leerkrachten, dat is erg prettig. Verder kijken ze heel goed naar het niveau van de kinderen en passen het programma hierop aan. Rune is nu het enige kind in groep 1, maar draait op sommige onderdelen al lekker mee op het niveau van groep 2. Zolang ze dit aankan, vind ik dit prima voor haar.”