Onze opvang

Binnen ons kindcentrum is er een nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs.

De babygroep binnen de Dagopvang
Uw baby is van harte welkom in onze babygroep, waar speciaal opgeleide babyspecialisten uw kleintje van de allerbeste zorg voorzien. Ze stimuleren uw kindje zo veel mogelijk in zijn of haar ontwikkeling. Uw kindje krijgt alle ruimte om te leren kruipen en te spelen met speelgoed afgestemd op zijn of haar leeftijd. Uw baby maakt gemakkelijk contact met de andere kindjes en leert hierdoor heel veel. Bij ’t Opstapje zijn we elke dag veel buiten, ook om te slapen. Want uw baby kan buiten slapen in een speciaal daarvoor ontworpen buitenbedje. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die buiten slapen minder last hebben van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten vaak beter is dan binnen. Daarnaast zorgen de natuurlijke geluiden in de omgeving voor een rustig effect waardoor kinderen vaak fijner kunnen slapen. Het buiten slapen is altijd in overleg met u als ouder.

De peutergroep binnen de Dagopvang
Bij de peutergroep is uw kind in deskundige en vertrouwde handen. Binnen hebben we uitdagende speelhoeken en buiten kan uw kind zich lekker uitleven en met vriendjes op avontuur gaan. Op het grote buitenplein van het kindcentrum is een gedeelte ingericht passend bij het ontwikkelingsniveau van peuters, zodat uw kind veilig kan spelen en ontdekken.
Onze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van uw kind en vooral ook heel erg leuk!
De peuters en kleuters werken in de peuter-kleuterklas aan dezelfde thema’s, waarbij er veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaar. Zodra uw kind vier jaar wordt is de overstap naar de kleutergroep maar een kleine stap; de omgeving, leerkrachten en de kinderen zijn immers al vertrouwde gezichten.

Goed om te weten
– De Dagopvang is van maandag t/m vrijdag geopend.
– U kunt opvang afnemen tussen 7.30-18.30 uur.
– Er is een vast team van pedagogisch medewerkers, zodat er altijd een vertrouwd gezicht is voor uw kind.


De buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd kan uw kind naar de BSO, waarbij hij of zij binnen de vertrouwde omgeving van het kindcentrum blijft. Gezellig samen met vriendjes knutselen, spelen, ravotten en nog veel meer. Uw kind is de baas van zijn of haar vrije tijd! Natuurlijk zijn regels en afspraken belangrijk op de BSO, maar er is ook alle ruimte voor eigen inbreng, het zelfstandig maken van keuzes en het spelen met leeftijdsgenootjes. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich thuis voelt en een goede band heeft met de pedagogisch medewerkers. Van het samen ondernemen van een activiteit tot het rustig bijkomen van een drukke schooldag: in overleg kan alles. Want zo gaat het thuis vaak ook!

Goed om te weten
– De BSO is 52 weken per jaar van maandag t/m vrijdag geopend, dus ook tijdens de schoolvakanties.
– U kunt voorschoolse opvang afnemen vanaf 7.00 uur.
– U kun naschoolse opvang afnemen tot 18.30 uur.

 

Inschrijven voor opvang